Малки творци от цялата страна се включиха в национален конкурс в Павликени

Публикувано на чт, 17 май 2018
165 четения

Национален конкурс за детска творчество“Слънце грее“, иницииран от ДГ„Слънце“, се проведе за втора поредна година в Павликени. Миналата година конкурсните работи в раздел рисунка,колаж и пластика бяха на тема“Слънце грее и пее“. Получиха се стотици творби,включиха се 45 детски градини и подготвителни групи, носещи името на слънцето. Тази година темата на конкурсните работи бе „Слънце грее над Европа“. Нови приятели от различни области на България, в които детските градини и подготвителни групи носят името на слънцето, се включиха.

Инициативата ни да съберем в нашия цветен и топъл град толкова много слънца на България е успешна – спечелихме запомнящи се приятелства, нови емоции и самочувствие ,че даваме поле за изява не само на нашите деца да се представят на такова престижно събитие, а и на деца от цяла България, за които това участие и спечелените награди са трамплин към бъдещи успехи в изобразителното изкуството.

Тържествено с много аплодисменти -публиката,децата и родителите аплодират победителите. Кметът на града инж. Емануил Манолов връчва Почетният плакет на детето,чиято творба е оценена най-високо от авторитетното ни жури,съставено от международно известният художник – фотограф Цончо Балканджиев и  талантливите художници от град Павликени Пламен Петров и Мартин Петров. Специална награда подарява и директора на ДГ “Слънце“ Грета Георгиева,като тя поощрява различната,изпълнена с нетрадиционни техники и материали творба.

Тя имаше привилегията и удоволствието да се конкурира с колеги от цялата страна и да спечели участие в Международен eTwinning контактен семинар в полската столица,на който разказа за идеите на инициатива“Слънце грее“,за мечтите на българските децата за мирен и слънчев живот и показа творбите им.

И тази година както е по стара българска традиция домакините от ДГ“Слънце“ в Павликени посрещнаха, забавляваха, танцуваха и пяха за родителите и гостите си. Миналогодишният  благотворителен концерт бе фолклорен,а тази годишният е посветен на Европейското председателство на България и се наричаше“Слънце грее над Европа“. В него децата от шестте групи на ДГ“Слънце“представиха танци от Франция, Португалия, Австрия,Румъния, Италия и Русия. Завършихме с най-предпочитания и завладяващ наш посланик по целия свят-българския народен танц.

Показахме на обществеността от град Павликени и гостите от Плевен,Бургас,Благоевград,Пловдив,Казанлък и други села и градове,че всеки от нас носи семенцето на доброто,а дали то ще поникне зависи само от нас. Независимо от вярата,националността си и цвета на кожата,нас ни обединява стремежа за мир и добротворчество.

Материалът е подготвен от екипа на ДГ “Слънце“ в Павликени с директор Грета Георгиева.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново