Инж. Емануил Манолов предаде ключовете на нов училищен автобус за СУ „Бачо Киро“ в Павликени

Публикувано на пт, 15 сеп. 2023
122 четения

Ключовете за нов автобус “Isusu”, модел „Turquoise” с 32+1 места предаде кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов на
директора на СУ „Бачо Киро“ Петя Неделчева. В навечерието на първия учебен ден Община Павликени осигури обновяване на автопарка на училището и така помага за по-ефективна, по-безопасна и по-ефикасна организация на транспорта на учениците.

Автобусът беше предоставен от Министерството на образованието и науката след обосновано искане от Община Павликени за
нуждата от нови превозни средства за учениците. След решение на Общинския съвет като преимуществен ползвател на МПС-то беше определена гимназията. Новият автобус значително ще подобни автопарка на гимназията, чиито останали автобуси са в експлоатация от 2006, 2008, 2016 година.

В него ще се превозват единствено ученици от населени места, в които няма училище, което провежда обучение в съответния клас, както и
ученици, които пътуват за получаване на квалификация по професия. Към момента училищата на територията на общината използват 13 автобуса. Пътуващите ученици са 632, от които 257 пътуват с училищните автобуси на СУ „Бачо Киро“. Превозът им се осъществява от 13 населени места.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново