Инж. Емануил Манолов откри ремонтирана улица в Стамболово

Публикувано на вт, 10 сеп. 2019
127 четения

311 582 лева бяха инвестирани в пълната рехабилитация на улица „14-та“ в с. Стамболово. Обектът беше открит от кметовете на Община Павликени инж. Емануил Манолов и на Стамболово Петър Петров и представителя на фирмата-изпълнител Тодор Хинков.

Десетки жители, чиито домове са край ремонтираната улица, изразиха благодарността си за завършването на важния проект. С реализацията на ремонтните дейности приключи един многогодишен проблем със системните наводнения на живущите на тази улица, казаха те. Още през 2014 г. кметовете на селото и на Община Павликени алармираха всички институции за наводняването на дворовете на живущите. Те внесоха искане за финансиране на необходимите строително-ремонтни работи в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет. Искането беше подновено през 2017 г. и потвърдено през 2018 г.

С Постановление на МС от 29 юни 2018 г. са отпуснати средства от Междуведомствената комисия в размер на 311 582 лева. Благодарение на инвестицията улицата има нов облик и е осъществен един от основните приоритети на местната власт – създаване на по-добри условия и подобряване качеството на живот на местното население.

Строително-ремонтните дейности извърши фирма „Пътища и мостове“ ЕООД град Варна с управител инж. Росен Колелиев. Инвеститорският контрол на обекта осъществи Силвия Петрова – главен специалист „Строителство, ПИ и БД“ при Община Павликени.

„Обновяването на този проект ни струваше много усилия, но бяхме чути от Междуведомствената комисия, че наистина е нужно за живущите да се осигури надеждност и сигурност на придвижването и защита при проливните дъждове. Целта е да подобрим жизнения стандарт на всички жители на общината“, каза инж. Манолов.

С благодарност към изпълнителите на обекта се обърна кметът на селото Петър Петров. Той акцентира на подкрепата, която е получил от инж.Манолов за изпълнението му. „Кметът на нашата община винаги е с лице към проблемите на с.Стамболово. Надявам се, че така ще бъде и през следващия мандат“, каза той.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново