Христо Кавалски е избран за председател на Общински съвет – Павликени

Публикувано на вт, 5 Ное. 2019
1504 четения

Христо Кавалски от БСП беше избран за председател на Общинския съвет в Павликени по време на тържественото първо заседание на местния парламент.

Сесията откри най-възрастният сред общинските съветници инж. Дончо Дончев. Само една номинация беше направена за председател на съвета. След таен вот и при пълно мнозинство от 21 гласа „за“ беше избран Христо Кавалски.

„На днешната дата преди 8 години се заклех за първи път и влязох в местното самоуправление. Годините оттогава бяха изпълнени с много работа, с положителни емоции и хубави моменти в тази зала. Предизвикателството, пред което се изправям, е огромно, и разчитам на подкрепа от всеки един от вас. От днес политическите пристрастия трябва да бъдат оставени на заден план и да работим в полза на жителите на община Павликени“, обърна се към Общинския съвет новоизбраният председател.

ОбС – Павликени проведе и второ заседание, на което беше гласуван правилникът за дейността му.

През настоящия мандат в състава на ОбС – Павликени влизат четири политически формации – „БСП за България“ с 11 съветника, ГЕРБ с 6, ДПС с двама и Местна коалиция „ВМРО-БНД“ с двама.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново