Гергана Стоянова спечели Гран при от конкурса „Нека да е лято!”

Публикувано на нд, 23 юни 2019
685 четения

Младата изпълнителка Гергана Стоянова от Велико Търново спечели Гран при от осмото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен с международно участие „Нека да е лято!”, който се проведе в петък и събота в Павликени.
Стотици гости посрещна градът за своя престижен конкурс в навечерието на Деня на Павликени. 40 млади участници се включиха в конкурсната програма с изпълнение на две песни.  Освен от България, млади певци дойдоха и от Румъния. Във всяка от четирите възрастови групи бяха присъдени първо, второ и трето място с награди планински кристал с гравирана в него трииизмерна роза, както и поощрителни награди.
Наградата на кмета на Павликени беше присъдена на 24-годишната Деница Денева от Търговище. Наградата за най-добро изпълнение на българска песен, връчвана от бижутера Константин Костов, отиде при Кристина Неделчева от Габрово за изпълнението на песента “Птицата”. Шест млади таланти получиха специална награда – участие в конкурса “Stars of song” 2020 в румънския град Къмпулунг.
Председател на международното жури е композиторът Стефан Димитров, автор на музикалната емблема на конкурса „Нека да е лято!“. Своите оценки присъждаха също директорът на международния конкурс „Сребърна Янтра“ Румяна Начева, композиторът от Румъния и директор на Международния конкурс в Къмпулунг Серджио Чико, певците Йордан Марков и Драгомир Драганов, заместник-кметът на Община Павликени инж. Анастасия Вачева и хореографът и президент на СК „Зоки“-Велико Търново, Зорица Радловска.
Богата съпътстваща програма организира Община Павликени за участниците в конкурса, родители и ръководители на музикални школи. Още първата вечер те се забавляваха заедно по време на „Вечер на приятелството“. На следващата сутрин децата и техните родители и музикални педагози имаха възможността да разгледат забележителностите на Павликени и местния зоопарк.
„Организираме „Нека да е лято!“ с много месеци усилена работа и с огромното желание да дадем сцена за изява на талантливите български деца“, обърна се към участниците кметът на община Павликени и патрон на конкурса инж.Емануил Манолов. Той благодари на професионалното жури, на служителите в общинска администрация и на музикалните педагози, които правят възможен конкурса.

А ето и наградените:

Първа група – 5-8 години
1 място – Ива Христова, 8 г., Севлиево
2 място – Ели Ганчева, 8 г., Велико Търново
3 място – Даяна Тотева, 7 г., Павликени
Поощрителна награда от “Павликяни” ЕООД – Виктория Васи, 8 г., Велико Търново

Втора група – 9-13 години
1 място – Кристина Неделчева, 9 г., Габрово
2 място – Симона Стефанова, 13 г., Свищов
3 място – Василена Василева, 13 г., Велико Търново
Поощрителна награда от верига магазини “Абсолют +”- Преслава Петкова, 12 г., Свищов
Поощрителна награда от ресторанти “Щастливеца” – Максимилиана Попова, 10 г., София

Трета група – 14 – 17 години
1 място – Гала Ботева, 15 г., Севлиево
2 място – Моника Узунова, 14 г., Велико Търново
3 място – Весела Иванова, 17 г., Свищов
Поощрителна награда – гориво от “Тоти ойл” – Стела Тодорова, 15 г., Търговище

Четвърта група – 18 – 30 години
1 място – Невена Недкова, 21 г., Велико Търново
2 място – Андрей Петреску, 18 г., Румъния
3 място – Дениса Коман, 18 г., Румъния

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново