Фолклорният фестивал и надиграване “Букет от ритми, хумор и шеги” се проведе в Павликени

Публикувано на пн, 10 апр. 2023
258 четения

Фолклорният фестивал и надиграване “Букет от ритми, хумор и шеги” се проведе в Павликени. В него участваха 13 състава от всички краища на страната. Организаторите на проявата са Община Павликени, НЧ „Братство-1884“, хореографът Пeтя Пeтpoвa и Мecтнaтa кoмиcия зa бopбa cрещу пpoтивooбщecтвeнитe пpoяви нa мaлoлeтнитe и нeпълнoлeтнитe в Пaвликeни.
Съставите се състезаваха в категориите „Хореографска разработка“, „Фолклорно-хумористична разработка“ и „Надиграване по четворки“. Своя награда връчи и патронът на надиграването – кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов.
Кметът приветства и многобройната публика. „Фолклорното надиграване „Букет от ритми“ вече е още по-голямо и наред с ритмите съдържа в името си и хумора, и шегите. Българският народ има фолклорни традиции, пазени с векове, а колкото и да са тежки времената за нас смехът винаги ни е спасявал“, каза градоначалникът. „Пожелавам Ви това фолклорно надиграване да се съхрани за десетилетия напред. Можете да разчитате винаги на моята подкрепа, защото Община Павликени и лично аз вече многократно сме засвидетелствали, че за нас фолклорните традиции са важни и трябва да бъдат подпомагани и опазвани“, допълни кметът. Всички участници получиха грамота за участие и сувенири.

Отличените във Фолклорното надиграване „Букет от ритми, хумор и шеги”, 2023 г.

“Хореографска разработка”:
I място – Фолклорен клуб “Луди млади” гр. Полски Тръмбеш
II място – Танцов състав “Пчелина” с. Пчелище
III място – Танцов клуб “Пагане” гр. Велико Търново
“Фолклорно-хумористична разработка”:
I място – Танцов състав “Пчелина” с. Пчелище
II място – Танцов състав “СамоДиви” гр. Елена
III място – Танцов клуб “Хоп-троп” с. Беляковец
“Надиграване по четворки”:
I място за Танцов клуб “Хоп-троп” гр. Велико Търново.
Специалната награда на кмета:
Танцов състав “Иха-ха мераклии” гр. Пордим

loading...
Пътни строежи - Велико Търново