Дамско рали събра в Павликени 13 любителки на високите скорости

Публикувано на ср, 13 Мар. 2019
632 четения

13 състезателки се включиха във второто издание на „Дамско рали – Павликени“ по случай Международния ден на жените. В клас до 1600 куб. см взеха участие седем дами, а в клас над 1600 куб. см умения премериха шест жени. Състезанието беше в 3 етапа: слалом, майсторско шофиране и скоростна отсечка.

В призовата тройка в по-ниския клас на първо място се класира Натали Събчева от Г. Оряховица с автомобил Фолксваген „Поло крос” с общо време от трите етапа – 2:05:10. Нейна подгласничка стана Росица Тодорова от Долна Липница с автомобил Опел „Корса”, която премина през трите етапа за 2:20:54, а трета е Илина Монева от Бургас с автомобил Ситроен „Саксо” с резултат 2:44:65. В клас над 1600 куб. см първенец стана Кристина Петкова от Г. Оряховица с автомобил Фолксваген „Поло крос” с общо време – 2:05:10. Втора е Цветелина Пеева от Първомайци с Фолксваген „Голф III”, която финишира за 2:10:59, а трета е Десита Миланова от Павликени с Мерцедес „С” класа с 2:15:05.

Класиралите се на второ и трето място получиха грамота, купа, предметни награди и парични награди, а победителките взеха и ваучер за гориво, осигурени от Община Павликени, супермаркети „Абсолют+” и бензиностанция „Химойл”. Наградите връчиха кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, представителят на „Абсолют+“ Венцислав Георгиев и Наталия Димитрова – управител на веригата бензиностанции. Всяка от участничките получи грамота за участие и по една роза.

сн. Владимир ПЕНЧЕВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново