Болницата в Павликени с нов рентген, а поликлиниката с модерен асансьор

Публикувано на пт, 21 Дек. 2018
2703 четения

Общинската болница в Павликени се сдоби с нов рентген, съобщи управителят д-р Ренета Кръстева. Тя допълни, че персоналът е много горд, че със собствени средства е закупена апаратурата, която с ДДС струва 84 000 лв. Помещението за рентгена вече е почти готово, той е италиански и е от най-висок клас. Очаква се да пристигне преди Нова година. Д-р Кръстева посочи също, че сегашният рентген ще стои за резерва. Освен това болницата разполага и с модерен скенер, който работи безотказно.
Градската поликлиника в Павликени също посреща Нова година с нова придобивка. Това е модерен външен асансьор, заслугата за който има Общината. Тя се включи с инвестиция от 120 000 лв. За целта кандидатства с проект по “Красива България”, като изпълни условието да съфинансира строителството.
Впрочем Общината кандидатства с проект за асансьора на поликлиниката още през 2016 г. Тогава инвестиционните предложения на общините са били много, а отпуснатите по “Красива България” средства – по-малко. Това лято проектът е обявил извънреден прием за инвестиции по осигуряване на достъпна среда на обществени сгради и средствата за асансьора са били одобрени.
Дни преди Коледа бизнесмен от Павликени пък е дарил на болницата 80 шалтета. Ние си купихме долни чаршафи и така имаме пълни комплекти за леглата на пациентите, каза д-р Кръстева. Тя допълни, че за 9-месечието на 2018 г. болницата отчита печалба. Нямаме дългове за ток, вода, храна, отопление, единствено за лекарства дължим на фирми. Но парите не са много, коментира д-р Кръстева.
Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново