Атрактивен стенопис украси приюта за безстопанствени кучета в Павликени

Публикувано на чт, 24 Ное. 2022
206 четения

Атрактивен стенопис украси една от стените в Общинския приют за безстопанствени кучета в град Павликени. Учениците от 10 А клас в СУ „Бачо Киро“ изрисуваха площта под ръководството на своя преподавател Пламен Петров. Именно във водените от него часове по „Компютърна графика“ младите павликенци разработили идеята и образите, които ще изобразят върху стената. Те прилагат два стила на рисуване – класическия стенопис, но и по-модерните форми от стила „поп-арт“, които са по-стилизирани и с по-ярки цветове.

В последните месеци до Приюта беше обособена площ, където доброволците могат да разхождат настанените тук кучета. Една от стените към тази площ има нов и атрактивен вид.

Необходимите материали са закупени със средства, лично дарение от заместник-кмета инж. Анастасия Вачева, която е сред големите радетели за създаването на приюта и организирането на работата в него. По време на символичното завършване на обекта тя благодари на всички ученици и подчерта, че за техния талант винаги ще има място в Павликени. „Имате талант – развивайте го, за да се гордеем с Вас“, каза инж. Вачева.

Групата ученици вече обмисля да продължи красивото си занимание и върху други стени в града.

От откриването на приюта през януари т.г. до момента са обработени 340 кучета. Успешно се развива и кампанията за осиновяване на животни от приюта.

В момента в общината се извършва и задължителното преброяване на безстопанствените кучета, което трябва да завърши в края на седмицата. То се прави веднъж на две години във връзка с Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и за процедурите по нейното изпълнение.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново