Ветераните от войните в община Лясковец с медали за 9 май

Публикувано на пн, 11 май 2015
503 четения

Юбилейни медали по повод 70 години от победата над Хитлерофашизма и края на Втората световна война получиха ветераните от войните в община Лясковец. Отличията им бяха връчени от кметовете по места – в Козаревец и Джулюница, а в Лясковец кмета на общината д-р Гецова закичи и поздрави двама от тях.

Шестима на възраст от 92- до 95-годишни живи свидетели на ужасите на войната заслужиха отличията. Това са председателят на Съюза на ветераните от войните в Лясковска община Аврам Конакчиев – на 94 години от Лясковец, най-възрастният от тях – 95-годишния Никола Димитров, също от Лясковец, трима ветерани от Джулюница – 92-годишните Еню Вълчев, Ради Радев, Стоян Кабаиванов и 94-годишният Тодор Тодоров от Козаревец. Това съвсем не е първото отличие за лясковските ветерани – преди 5 години медали за тогавашната годишнина им бяха изпратени също от Областния съвет на Съюза на ветераните от войните в България. Д-р Гецова пожела на възрастните герои здраве и дълголетие и да дочакат медал и на следващата 75-та годишнина.

В навечерието на празника ветераните поздрави и заместник председателят на Съюза на ветераните Стоян Козлев, а за по-тържественото отбелязване на Деня на победата в клуба на ветерана бе устроено тържество с почерпка за ветераните, запасните офицери и приятели и техни съмишленици. На присъстващите председателят на клуба Аврам Конакчиев пожела живот без война, а на младите завеща да пазят мира и да обичат родината си.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново