В Лясковец представиха книга, посветена на писателя Цоньо Калчев

Публикувано на вт, 13 окт. 2020
114 четения

Читалище “Напредък” в Лясковец бе домакин на представянето на юбилейното издание “Пей ми, славею чудесни” на детския писател Цоньо Калчев. Книгата е създадена по повод 150-годишнината от рождението на автора от екипа на Регионална библиотека “Петко Р. Славейков” във В. Търново и с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Лясковското читалище и кметът на общината д-р Ивелина Гецова представиха и съпътстващата изложба от графики на художничката Дешка Денева, която е илюстратор на изданието.
На събитието присъства ръководството на Регионалната библиотека, в лицето на доц. д-р Калина Иванова и д-р Иван Александров. Те дариха юбилейния сборник на всички библиотеки в населените места на общината, за да могат все повече читатели да се докоснат до творчеството на Цоньо Калчев и изкуството на Дешка Денева.
“Пей ми, славею чудесни” събира в себе си както стихотворения и авторизирани народни приказки от Цоньо Калчев, така и снимков материал, спомени за автора и информация за езиковедските аспекти и поетическите преображения в творчеството му.
Николай ВЕНКОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново