Ученици от Лясковец ще участват в регионалния кръг на Spelling Bee

Публикувано на чт, 7 Мар. 2019
58 четения

Начално училище „Цани Гинчев“ вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Виктор Беевски се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 27 февруари в училището. Виктор победи Йоана Китова, която остана втора. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март във Велико Търново, а националният кръг ще се състои на 21 април в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на езика и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов “BEE Better Together”. Надпреварата е  организирана от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” и се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново