Ученици и учители от СУ „Максим Райкович“ посетиха Литва по проект “Еразъм+”

Публикувано на пн, 15 Апр. 2019
41 четения

Шестима ученици от СУ „Максим Райкович“ в Лясковец, водени от заместник директора Димитър Димитров и координатора по проекта Нина Савова, бяха на посещение в Германия. Там те осъществиха втора среща по проект “Водата е живот” по програма “Еразъм+”. Схемата за осъществяване на проектната програма предвижда още три срещи с ученици и учители, като СУ „Максим Райкович“ ще бъде домакин на една от тях през месец юни.

Срещата се състоя в периода в град Клайпеда, който се намира в на брега на Балтийско море в Литва. Темата на  посещението беше „Водата – еликсир на живота“. Домакините организираха посещение на водни обекти, които са от изключителна важност за региона – пречиствателната станция на града, Регионалния морски парк, лагуната и Балтийско море.

По предварително приет план всяка страна беше подготвилаи презентация за водните ресурси в региона си  и животните, които ги населяват.

По време на визитата учениците се запознаха с културно-историческото наследство на партньорите от Гаргждай и Клайпеда, подобриха уменията си за комуникация на английски език и създадоха много нови приятелства със своите връстници от Германия, Литва, Португалия и Гърция.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново