ЦДГ „Славейче” в Лясковец стана на 35 години

Публикувано на пн, 27 апр. 2015
541 четения

Детската градина в Лясковец, с името на пойната птичка „Славейче”, отбеляза 35 години от своето съществуване. По повод годишнината в детското заведение в продължение на седмица бяха обявени “Дни на отворените врати”.

Кулминацията на празника бе в петък вечерта – 24 април. Тържественото честване се състоя в салона на читалище „Напредък – 1870” – Лясковец. Кметът д-р Гецова и председателят на общинския съвет Даниела Арабаджиева уважиха годишнината. Поканени бяха и бивши директори и пенсионирани учители, както и колеги – директори от всички общински детски градини. Тържеството откри директорката Елка Йорданова, направена бе и презентация за 35-годишната учебно-възпитателна дейност на детската градина от създаването й в края на 1979 година до днес.

Празничният концерт премина с много изненади, които малчуганите от доста време насам са подготвяли за своята празнична вечер. Много танци, песни и всичко, което могат и са научили с много труд и репетиции – това показаха славейчетата на своите гости, родители и лясковската публика. Гостите им поднесоха своите сърдечни усмивки, аплодисменти, подаръци и поздравления. Кметът д-р Гецова им подари телевизор, за да гледат своите любими детски филмчета и предавания, поднесе поздравления и цветя на екипа, който се грижи за тях и пожела: „Желая Ви много здраве и още дълги години успехи в отглеждането и възпитаването на поколенията лясковски деца, а на децата – освен здраве, от сърце желая весело и безгрижно детство. Нека детският замък винаги да бъде слънчев, огрян от лъчезарни детски усмивки и песента на малките славейчета да ни радва и да топли и в бъдеще сърцата ни”. Празненството приключи с голяма торта за дечицата.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново