Откриха ремонтирания площад в Козаревец

Публикувано на чт, 15 окт. 2020
178 четения

С обновен централен площад и зона за отдих посрещнаха своя празник жителите на Козаревец. Цялото пространство в центъра на селото е ремонтирано по проект, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество “Interreg V-A Румъния – България 2014-2020” с водещ партньор община Виделе (окръг Телеорман). Общата стойност на строително-ремонтните работи е 531 081 лв. Изпълнител на обекта е “Пътни строежи – В. Търново”.
Още сутринта миряните се събраха в храма, където бе отслужена празничната литургия.
Лентата бе прерязана от кмета домакин Красимира Колева, общинския кмет д-р Ивелина Гецова и от директорите на фирмата изпълнител инж. Филип Маринов и инж. Румен Игнатов.
С реализацията на проекта изцяло са възстановени настилките и са оформени нови алеи, създадени са възможности за провеждане на масови мероприятия на открито пред читалището и на централния площад. Пред читалището е изградена открита сцена на две нива и площадка, чрез фигурална композиция от различни по вид и цвят павета и плочи, където ще протичат местни празници и мероприятия. В зоната около сцената са монтирани пейки, перголи и други елементи на градската среда. Изцяло са подменени тротоарите с нови настилки от плочи и павета от вибропресован бетон по съществуващите алеи и площадки. В пространството около читалището е изградена детска площадка за игра с ударопоглъщаща каучукова настилка, монтирани са двойна люлка и комбинирано съоръжение за пързаляне, люлеене, катерене, както и три вида тематични занимателни игри. Също така около детската площадка са поставени пейки и красива беседка.
По случай празника бе направено тържествено освещаване на новия площад и зоната за отдих, а водосветът извърши козаревският йеромонах Димитрий, в съслужие със свещеници от региона.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново