Лясковско сдружение подготвя коледен благотворителен концерт

Публикувано на вт, 17 Дек. 2019
103 четения

Национален коледен благотворителен концерт в подкрепа на хората в неравностойно положение ще се проведе в Лясковец. Събитието под наслов “Дарявай с любов всеки ден” е организирано от Културно-просветно сдружение “Св. св. Петър и Павел”, Занаятчийска задруга “България” и музей “Атанас Буров и родът Бурови”.
Концертът ще се проведе на 18 декември, сряда, от 18,00 ч. в читалище “Напредък-1870”. Той е в подкрепа на домовете за деца и възрастни, помощни училища, защитени жилища и социално слаби семейства, като средствата ще се събират от продажбата на билети. В него ще се включат учениците от ЧОУ “Димитър Екимов” в Русаля, Танцов клуб “Буровче” при лясковското начално училище “Цани Гинчев”, Вокален квинтет “Ems” при читалище “Напредък-1868” в Г. Оряховица, Анжелика Големанова от Лясковец, Галин Новаков от В. Търново и др.
По време на концерта ще има и коледен базар с много изненади, уточни Бисер Цанков, който е организатор на инициативата и основател на сдружение “Св. св. Петър и Павел”. Той е познат на много от любителите на поп фолка като автор и изпълнител на култовото през 90-те години парче “За милиони няма закони, за кокошка няма прошка”. През 2013 г. Бисер Цанков организира национална кампания за събиране на дрехи, обувки, играчки и училищни пособия за децата в социалните домове.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново