Кампания събира детски книжки за лясковско училище

Публикувано на вт, 20 Авг. 2019
303 четения

С дарителска кампания библиотеката на Начално училище “Цани Гинчев” в Лясковец събира книжки за децата от 1 до 4 клас. Инициативата е на училищното ръководство и ще приключи на 13 септември.
“Вече имаме дарители от цялата страна. До момента сме получили колети от София, Варна, Бургас. Най-голямата пратка тежеше 12 кг и дойде от персонала на замъка в Равадиново. Хората видели информацията за нашата кампания и решили да се включат. Събрали пари и закупили 61 чисто нови книжки за децата, за което много им благодарим”, сподели Иван Пейчев, зам.-директор на НУ “Цани Гинчев”. Той допълни, че до момента са събрани над 160 книжки, като повечето от тях са с приказки. Има и доста детски енциклопедични издания.
До момента на разположение на малките читатели е имало само около 300 заглавия, като идеята е до началото на учебната година те да станат повече. Приемат се книги, издадени след 1990 г. в добро състояние и подходящи за деца в началното училище. За предпочитане са такива с по-малко текст, повече картинки, детски енциклопедии и приказни истории.
Книжките могат да се занесат на място в лясковското училище или да се изпратят по куриер за сметка на подателя. Адресът е гр. “Лясковец”, ул. “Петър Оджаков” №1. Има възможност за издаване на сертификат за дарение при нужда.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново