Деца от Драгижево лазаруваха в старческия дом

Публикувано на вт, 7 апр. 2015
642 четения

Децата от драгижевската детска градина „Вълшебство” посетиха за Лазаровден дома за възрастни хора в селото. Лазаруващите малчугани бяха предвождани от своята директорка Керанка Караиванова. В дома тя поздрави всички присъстващи с пожелание най-вече за много здраве и дълголетие. По традиция на Лазаров ден децата от детската градина в селото, облечени в национални носии, закичени с цветни венчета и кошнички в ръце обхождат домовете на драгижевчани. Тази година първите стопани, които ги посрещнаха бяха старите хора от дом „Стара планина” в селото.

Всички очакваха с нетърпение появата на малчуганите и ги посрещнаха много развълнувани. Щом чуха песента „Лаленце се люлее”, някои от възрастните хора запяха заедно с децата, а след като приключиха песенните им поздрави и стихчетата за Лазаровден, всички домуващи бяха дарени с букетче здравец.

Празничната програма на хлапетата не свърши до тук. Дете-барабанчик оповести, че започва надпяване, надиграване и наддумване, подготвено от малките артисти. Те си имаха и жури, което да ги оценява – кметът и баба Златка. Радостта и веселието от страна на домакините бе голямо, някои от публиката дори започнаха да запяват „Мари Доне, бяла Доне”, „Стани, стани Тодоре”, „Мари бабо гърбава”.

Празникът приключи с хоро, на което се хванаха и някои от възрастните хора. За Великден децата ще боядисат яйца и ще изработят кошнички, които ще подарят на домуващите и отново ще им поднесат като подарък кратък концерт от песни – това съобщи на изпроводяк директорката на „Вълшебство”. На свой ред пък любезната управителка на дома Дона Сапунова почерпи децата с лакомства и отправи покана за нови срещи.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново