60 души получават топъл обяд в община Лясковец

Публикувано на вт, 12 май 2020
42 четения

60 души са включени в социалната услуга за осигуряване на топъл обяд в община Лясковец. Храната се осигурява за нуждаещите се лица по проект в изпълнение на целева програма “Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 г.”, финансиран от Агенция за социално подпомагане. Той се реализира от 1 май до 19 юни.
Стойността на проекта е в размер на 5742 лв., като от тях 4950 лв. са за закупуване на хранителни продукти за приготвяне на топла храна и 792 лв. за режийни разходи. Стойността на един храноден е в размер на 2,50 лв. и включва супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично десерт. С оглед спазване на противоепидемичните мерки, храната се доставя по домовете на ползвателите с цел да няма струпване на хора при получаването ѝ, спазване указанията на Националния оперативен щаб в условията на пандемия. Реализацията на социалната услуга се извършва от служителите на Домашен социален патронаж – Лясковец.
От топъл обяд се възползват 29 нуждаещи се лица в Лясковец, 14 в Джулюница, в Козаревец 3 души, в Мерданя 1 и в Добри дял 13 лица. Това са възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедността (363 лв.), живеещи сами и без близки, които да се грижат за тях в условията на извънредно положение и не са в състояние да си осигурят храна. Топъл обяд получават и лицата с ниски доходи за времето, за което са поставени под задължителна карантина.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново