Зимен салон на изкуството събира творби на български автори в Горна Оряховица

Публикувано на пн, 20 Ное. 2023
130 четения

Творби на десетки художници, работещи на територията на България, ще представи традиционният Зимен салон на изкуството в Художествена галерия “Недялко Каранешев” – Г. Оряховица. Той ще се проведе от 19 декември до 10 януари и ще предложи живопис, графика, скулптура, рисунка и фотография.
Изложбата е своеобразно обобщаващо творческата година събитие, на което автори с различни креативни търсения правят своята поредна и последна среща преди настъпването на новата година. Зимният салон на изкуството предлага място на изява както за утвърдени и добре познати имена от града, така и на гостуващи творци. Многообразието в сюжетната канава, в техниките и реализацията, претвореният светоглед, обогатяват цялостното излъчване на изложбата, а предпразничният дух допълнително носи привкуса на радостно очакване, посочват организаторите.
Произведенията на авторите, които имат възможност да участват в една или няколко категории по избор, могат да бъдат изпълнени в класически или смесени техники, съобразно вижданията на твореца. Всеки от тях може да се представи с не повече от 2 творби, като те трябва да бъдат предварително подготвени за експониране. Графика и рисунка, различни от формат 50/70, е нужно да бъдат рамкирани, а всяко произведение да притежава етикет с информация, съдържаща: име на автора, адрес, телефон за контакт, заглавие на творбата, формат, техника, година на създаване, стойност. Творбите трябва да са създадени през периода 2021-2023 г., а автори, които участват за първи път, могат да представят работи, правени извън посочения период. Приемането на произведенията ще става от 20 ноември до 11 декември, а откриването на изложбата е насрочено за 19 декември, уточняват организаторите.
Зимен салон на изкуството се организира от Община Горна Оряховица и ХГ “Недялко Каранешев” и е част от Културния календар на Общината.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново