Завърши ремонтът на покрива над родилното отделение на горнооряховската болница

Публикувано на вт, 11 Февр. 2020
46 четения

Завърши ремонтът на покрива над родилно отделение в горнооряховската болница “Св. Иван Рилски”. Средствата, с които беше направен вторият етап от обновяването на отделението и подмяна на покривната конструкция, бяха отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и са в размер на 580 000 лв. С парите е подменена старата дограма на прозорците и вратите, направени са окачени тавани и са боядисани помещенията. Подменени са също осветителни тела, фаянсът и санитарното обзавеждане, сменени са радиаторите и са поставени нови подови настилки.
В обновеното отделение ще има нова система на организация, новородените вече ще бъдат заедно със своите майки в една стая веднага след раждането. От началото на 2020 г. в стационара са се родили 33 бебета. Предвижда се да продължи провеждането на инициативата за дни на отворените врати за бъдещи родители. Предстои обособяването и на кабинет, в който ще се консултират семейства с репродуктивни проблеми.
Вчера комисия от Общината е приела обекта от фирмата изпълнител “Интерхолд” ЕООД – София. Ремонтираното отделение бе посетено от кмета инж. Добромир Добрев и зам.-кмета инж. Деница Коева. Двамата бяха посрещнати от управителя на болницата д-р Иван Иванов, както и от старшата акушерка Снежана Белчева. Градоначалникът обяви, че следващият приоритет на Общината е да помогне за ремонта на покрива над детско отделение, както и за неговото обновяване.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново