„отГОворните“ осигуриха топли завивки за хора в нужда в Г. Оряховица

Публикувано на нд, 4 Авг. 2019
128 четения

Младите хора от „отГОворните“ и служителите на магазин „JYSK“ зарадваха настанените в пет социални институции в град Горна Оряховица. Хората в нужда ще имат нови топли завивки за зимните месеци. Дарителите посетиха приюта за бездомни, където оставиха най-много от завивките. Те се срещнаха и с живеещите в Защитеното жилище за деца с умствена изостаналост, които с радост посрещнаха своите гости и им показаха свои творби, както и красивия двор, който са подредили.

С дарението от 200 завивки бяха подпомогнати още Центърът за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания, Домът за пълнолетни лица с умствена изостаналост в с. Драганово, както и храмът “Три Светители“ в горнооряховския квартал „Пролет“.

„Радваме се, че намираме съмишленици за добрите каузи, които си струва да подкрепим в нашия роден град Горна Оряховица. Служителите в магазина знаят колко е важно да се подаде ръка на човек в нужда и затова съм много благодарен, че подкрепиха нашата идея“, разказа Даниел Божанков от „отГОворните“.

„Екипът реши да избере именно тази организация, тъй като в нея членуват млади и позитивни хора загрижени за проблемите на обществото. В нейно лице ние припознахме ценности които опитваме да следваме не само като компания, но и като личности. Колегите ни от Дания също подкрепят такъв тип каузи, като тези инициативи не са еднократни, а ще продължат и за напред“, разказа Георги Василев – регионален мениджър на компанията дарител.

Това е поредната благородна инициатива на активните горнооряховски младежи. От две години те се застъпват в каузи за подкрепа на млади родители и деца, както и за мотивиране на младежите в града. До момента каузата „отГОворните“ обединява над 30 доброволци, които с радост отделят от времето си, за да помагат на хора в нужда или да се включват в различни социални и младежки инициативи.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново