В Горна Оряховица пускат концесия за паркинг зад ГУМ

Публикувано на пт, 31 юли 2020
184 четения

Община Г. Оряховица пуска на концесия терен, предвиден за изграждане на паркинг между ГУМ и Историческия музей. Това бе решено на вчерашното заседание на местния парламент.
Реализирането на проекта ще даде “зелена светлина” за реконструкцията на магазина, планиран да се превърне в модерен търговски център, към който трябва да бъдат обособени паркоместа.
На заседание на Общинския съвет в началото на годината местният парламент одобри предложението за изграждане на подземен паркинг на мястото на старото нафтено стопанство на магазина. Точно над него ще бъде разположен надземният паркинг с площ от 678 кв. м.
Очаква се на следващо заседание на ОбС да бъде разгледана и евентуално приета документацията и открита процедурата за концесията, чиито максимален срок е 35 г. Според заложеното в плана за концесия инвеститорът ще трябва да изгради за своя сметка тротоар, който да свързва тротоарната площ на ул. “Сидер войвода” и пешеходната зона на централната част на града. След изграждане на надземния паркинг, концесионерът е задължен да го управлява, поддържа и експлоатира, решиха общинските съветници.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново