В Г. Оряховица започват благотворителни инициативи за борба с рака на гърдата

Публикувано на пт, 11 окт. 2019
114 четения

Поредица от благотворителни инициативи започна Сдружението на онкоболните и техните сподвижници в Г. Оряховица, с които се включват в проявите за борба с рака на гърдата. В рамките на месец ще се проведат психотерапевтични срещи, молебен за здраве и концерт под мотото “15 години в името на живота”. Целта е да се наберат средства за онкоболни във втора или трета ремисия и за такива, които са на лъче- или химиотерапия, да бъде подпомогнат онкоболен студент и да продължат занятията с профилактични беседи сред учениците в града.
На 11 октомври от 10,30 ч. в църквата “Св. Успение Богородично” ще бъде отслужен молебен за здраве на горнооряховчани, а на 16 октомври членове и съмишлениците на Регионалния център на Българската асоциация на онкоболните ще посетят Габрово.
Благотворителният концерт ще се проведе на 7 ноември в Зала 1 на Общината и с него ще бъде отбелязана 15-а годишнина от основаване на организацията. През всички тези години пациентската организация в Г. Оряховица развива благотворителна дейност. С помощта на дарители са предоставени над 8000 лв. за лекарства, консумативи и изследвания на хора, диагностицирани с коварното заболяване. От началото на тази година във Великотърновска област новооткритите онкоболни са 670, от които 64-ма са с карцином на млечната жлеза.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново