В Г. Оряховица приемат документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми

Публикувано на чт, 27 Февр. 2020
43 четения

Започна приемът на документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, живеещи на територията на Община Г. Оряховица. Заявленията се приемат в Общинския съвет в стая 113, а крайният срок за подаването им е 30 април. Заявления могат да подават и семейства, подпомагани през предходните години. На разположение на кандидатите в Общинския съвет са подготвени комплекти с необходимите документи. Те могат да се свалят и от сайта на Общината.
Комисията, която ще разгледа документите до 10 май, ще уведоми всички кандидатствали двойки по телефон или имейл. Списък на одобрените двойки, съдържащ само входящ номер, ще бъде публикуван на сайта на Общината и ще бъде поставен в информационния център.
Инициативата за местния фонд “инвитро” стартира през 2014 г. От тогава са одобрени и подпомогнати 89 кандидатури. До момента на всяка одобрена двойка са предоставяни по 1000 лв. годишно. Част от семействата са финансирани в няколко поредни години, а родените деца са 20.
В Горна Оряховица се очаква да бъде разкрит вторият национален кабинет по репродуктивно здраве в старната, в който двойките ще могат да се консултират безплатно с едни от най-добрите специалисти в страната. Инициативата е съвместно с фондация “Искам бебе”. Предстои Общината да избере подходящо помещение, което да ремонтира и оборудва.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново