Учителка от СУ „Г. Измирлиев” спечели конкурс за стипендия към Държавния департамент в САЩ

Публикувано на чт, 16 Ян. 2020
178 четения

Преподавателят по английски език Елица Билева от СУ „Георги Измирлиев“ беше одобрена да участва по програма, финансирана от Държавния департамент по образование и култура към правителството на САЩ. Двама са преподавателите от България, които след сериозен подбор, заминават за Щатите тази пролет за шестседмично обучение на тема „Усъвършенстване на учители в областта на медийната грамотност” по програма на българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт” към Държавния департамент на САЩ.
В програмата участват 117 учители от 58 държави от Европа, Азия, Африка, Южна и Латинска Америка, разпределени в 5 държавни университета в САЩ. Участниците са преподаватели по чужди езици, природни науки, математика, социални науки и психология.
Стипендиантите ще посещават академични лекции в американски университет и ще участват в наблюдение и практика в местни средни училища. Участниците ще работят в екип с колеги от други държави по теми за разпознаване на пристрастие и пропаганда, стереотипи и дезинформация, стратегии за повишаване нивото на критично мислене, аналитичните и комуникационни способности на ученици и колеги. Обучението ще завърши с план за действие за подобряване на медийната грамотност.
Учителите в СУ „Георги Измирлиев” работят не само по национални програми, но реализират и редица международни проекти, което им дава възможност да споделят опит с колегите си от други държави, да черпят идеи, да обогатяват обучителните си ресурси и да поддържат квалификацията си на европейско ниво.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново