Учениците от СУ „Георги Измирлиев“ и инж. Добрев сложиха начало на инициатива „Гора в класната стая“

Публикувано на чт, 20 Февр. 2020
99 четения

540 семена от червен дъб и явор засяха днес учениците от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Така 16 класа от училището поставиха начало на инициативата „Гора в класната стая“. Инициативата започна още миналата година, когато училището се присъедини към кампанията на Гората.бг за засаждане на 100 000 дървета в България. Сега вече целта е 1 милион и част от тях ще бъдат фиданките на учениците от СУ „Георги Измирлиев“, обърна се към всички присъстващи директорът на училището Криси Аврамова.

Към инициативата, заедно с децата се присъедини и кметът инж. Добромир Добрев, който имаше възможност да засее семена от дъб. Сега ще видим на кого дръвчето ще порасне и ще стане по-голямо, пошегува се с малчуганите инж. Добрев.

Преди да започне голямото засаждане на семената, всички получиха точни указания как трябва да се случи това от специалистът по озеленяване към ОП „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване“ Елена Ефтимова и от еколога на Общината Надя Даракчиева.

Заедно с инж. Добромир Добрев в инициативата „Гора в класната стая – Началото“ се включиха и директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ инж. Маргарита Атанасова, управителят на Билковата аптека Катя Иванова, флористът Радослава Стайкова, Надежда Стойчева и Марина Митева от Младежкия дом. Всички те засадиха своето бъдещо дърво заедно с градоначалника.

Приветствам тази инициатива. Вие сте като тези семенца, които ще засеете. Растете и се учете. Една гора иска много труд и усилие, бъдете търпеливи, растете заедно с вашите дръвчета – здрави и силни, пожела кметът на децата. Когато тези семенца станат фиданки, Общината ще намери подобаващо място за Гората на СУ „Георги Измирлиев“, обеща инж. Добромир Добрев.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново