Участниците в международния фолклорен фестивал “Раховче” гостуваха в Община Горна Оряховица

Публикувано на чт, 20 юни 2024
130 четения

Съставите, участници в 17-ия Международен фолклорен фестивал “Раховче” гостуваха в Община Горна Оряховица. Представителите на Словакия, Полша, Молдова и България бяха приети в Зала № 1 от зам.-кмета Петя Иванова. На срещата присъства и началникът на отдел “Култура, младежки дейности и спорт” Боряна Борисова.
Всяка година в топлите летни дни Горна Оряховица се превръща в столица на фолклора. Ние очакваме този момент с огромно нетърпение, защото вие сте наши приятели. Седмицата е изпъстрена с много положителни емоции и цвят, а ние се радваме на красотата и богатството на ритмите. Надявам се приятелствата, които ще изградите тук в нашия град, да оставят в сърцата ви незабравими спомени, приветства гостите Петя Иванова.
След приветствието домакини и гости пристъпиха към традиционната размяна на подаръци.
По традиция зам.-кметът Петя Иванова получи от председателя на НЧ “Братя Грънчарови – 2002” Иван Иванов купата, символ на фолклорните фестивали, организирани от читалището. Без всички вас фестивал няма да стане, а той вече е факт. Благодаря ви от сърце, обърна се към домакините и гостите Иван Иванов.
В края на срещата по традиция домакини и гости запечатаха визитата в Община Г. Оряховица с обща снимка за спомен.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново