Творби на световноизвестна художничка гостуват в ХГ “Недялко Каранешев”

Публикувано на пт, 4 Ное. 2022
135 четения

Ретроспективна по характер изложба в Художествена галерия “Недялко Каранешев” в Г. Оряховица ще представи малка част от богатото графично и живописно творчество на Анна Тихонова-Йорданова. Тя е едно от световноизвестните имена в графичното изкуство, автор на научноизследователски публикации за беларуския и европейски екслибрис, участник в над 50 групови изложби, биеналета и конкурси. Художничката е носител на множество престижни международни награди за графика. От 2011 г. Анна е ръководител на научния и изложбения отдел в Музея на модерното изкуство в беларуската столица Минск и куратор на неговата екслибрис – колекция. Член е на Журито на първото, второто и третото издание на Международен екслибрис конкурс Варна.
Художничката е родена на 7 ноември 1977 г. в Минск, където завършва и Беларуската държавна академия за изкуства, специалност Графика. Днес авторката живее и твори в София.
Откриването на изложбата е на 8 ноември в 17,30 ч. и ще може да бъде разгледана до 16 декември, уточняват от ХГ “Недялко Каранешев”.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново