Театрален състав от Д. Оряховица с награди от национален фестивал

Публикувано на вт, 8 юни 2021
89 четения

Театралният състав “Вдъхновение” към читалище “Христо Козлев” в Долна Оряховица стана носител на няколко награди от XXIII Национален фестивал на любителските театри “Каварна 2021”.
Трупата от Д. Оряховица бе отличена от Съюза на народните читалища с Награда за високи творчески постижения. Съставът заслужи купа и грамота за представлението си “Излезе ангел от мъглата” от Пьотр Гладилин. Режисьори на постановката са Лиляна и Милен Иванови, като Милен е и сценограф.
С Втора награда за младежка мъжка роля бе отличен Галин Жеков, за превъплъщението му в образа на Саша в същия спектакъл. Трета награда за женска роля бе присъдена на Йорданка Тихчева, която в пиесата изигра Екатерина Кондратиевна.
Националният фестивал на любителските театри с международно участие в Каварна събира участници от цяла България. В продължение на седем дни магията на Мелпомена докосва зрителите чрез най-добрите постановки, излъчени след провеждане на селективна сесия. Във фестивала участват любителски театрални колективи и читалищни театри без жанрово ограничение.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново