Търсят изпълнител за ремонт на улици в община Г. Оряховица

Публикувано на ср, 18 Сеп. 2019
80 четения

Над 408 000 лв. са заложени за ремонтно-възстановителни дейности на пет улици в централната част на Г. Оряховица. Това са “Гурко”, “Дунав”, “Марица”, “Оборище” и “Шейново”, а Общината вече е обявила обществената поръчка за избор на изпълнител. Въпросните улици са в много лошо състояние, износващият пласт асфалт е напукан, с множество дупки и деформации. Именно лошата инфраструктура предизвика няколко протеста на граждани в началото на годината. Някои от улиците са без асфалтова настилка и са само на трошено-каменна основа. Съществуващите бетонови бордюри също са в много лошо състояние и с недостатъчна височина, а на места са повдигнати и изкривени от корените на дърветата. Улица “Шейново” е в централната част на града, но асфалтовото покритие е разрушено и отнесено от проливните дъждове през пролетта и лятото. Затова се предвижда по време на ремонта да се увеличи дебелината на трошено-каменната настилка и полагането на два пласта асфалтобетон. Подобно е състоянието и на останалите улици.
Близо 280 000 лв. са заложените средства за рехабилитация на уличната мрежа и в Долна Оряховица. Парите са предвидени за улиците “Райко Даскалов”, “Родопи”, “Мир” и “Черно море”.
Село Драганово също е включено в обявената поръчка, като за ремонт са предвидени четири улици. Предвидените средства за селото са в размер на 258 000 лв. и са за улциите “Пирин”, “Хаджи Димитър”, “Цар Освободител” и “Янтра”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново