СУ “Георги Измирлиев” кандидатства с втори новаторски проект за иновативно училище

Публикувано на чт, 16 Ян. 2020
96 четения

СУ “Георги Измирлиев” в Г. Оряховица кандидатства с втори новаторски проект за място сред иновативните училища в България. Гимназията вече има място в този списък с предмета “Дигитални природни науки”, а сега ще кандидатства и с проект за гражданско обучение в началния етап. Училището е единственото в община Горна Оряховица, включено в списъка на иновативните училища у нас, които са около 300.
Новият предмет “Дигитални природни науки” интегрира информационните технологии във всяка една от природните науки – биология и здравно образование, физика и астрономия и химия и опазване на околната среда. Интензивно се използват възможностите на Office 365 за разработване на учебното съдържание, провеждане на проучвания по определена тема, представяне на обобщена информация, тестови изпитвания и осъществяване на обратна връзка в реално време. Изучаването му започва в 9 и 10 клас и ще продължи до 12 клас.
Целите, освен дигитализацията, са по този начин да се излезе от класическия метод на преподаване и да се разработи проектно базирано обучение, при което учениците работят по проекти и решават конкретни задачи. Освен това се търси интегриране между различните дисциплини, децата се учат да намират общото и да усвояват чрез откриване на взаимосвързани природни закони.
Първите стъпки във въвеждането на новия начин на обучение са успешни, констатира проверка на МОН. Това амбицира училището да продължи усилията си за нови иновативни предмети. В момента приключва подготовката за кандидатстване с проект за гражданско обучение в началния етап на образование. Ако програмата бъде одобрена, ще бъде въведена за новите първокласници от следващата учебна година.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново