След 30 години в Горна Оряховица отново работи спортен лекарски кабинет

Публикувано на ср, 17 апр. 2024
2269 четения

За първи път от 90-те години на миналия век в Горна Оряховица има спортен лекарски кабинет. Медицински пункт, който да е на разположение на състезателите поискаха горнооряховските спортни клубове от кмета Николай Рашков, по време на среща през февруари.
Новият кабинет вече работи, намира се в залата по акробатика, в помещение, което е било с това предназначение и преди повече от 30 години.
В него дежури физиотерапевтът д-р Милен Стоянов, всеки вторник и четвъртък от 15.30 до 18.30 ч.
Д-р Стоянов е оторизиран от кмета на общината да извършва прегледи, да назначава лечение, да извършва предсъстезателни и периодични медицински прегледи, необходими при картотекирането на отбори и състезатели. Докторът може също така да назначава рехабилитация и рехабилитационни процедури, както за спортисти така и за персонала на общинския спортен комплекс.
Общината е оборудвала кабинета, според стандартите. Разполага с кушетка, с инфузионна стойка и държач, с т.нар. спешен шкаф, осигурени са базови медикаменти и апарат за кръвно налягане. Поръчан е и ЕКГ апарат, който ще пристигне до дни.
До момента на разположение на клубовете не е имало лекар, като за медицински надзор и помощ при нужда горнооряховските спортисти са разчитали единствено на медицинското лице към ФК „Локомотив“.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново