Школата за народно пеене при НЧ „Христо Козлев“ стана „Будител на Община Горна Оряховица”

Публикувано на нд, 3 Ное. 2019
69 четения

Школата за народно пеене при НЧ „Христо Козлев – 1883“ в Долна Оряховица е тазгодишният носител на наградата „Будител на Община Горна Оряховица“. Отличието се присъжда за трета поредна година за високи художествени и творчески постижения в духовния живот и сферата на образованието и науката, културата и изкуството.

Наградата бе връчена от вр. и. д. кмет на Общината инж. Деница Коева на официална церемония в Художествена галерия „Недялко Каранешев“. На церемонията присъстваха още заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева, почетните граждани маестро Донка Копринкова и Атанас Бахчеванов, директори на училища, художествени ръководители на културни институции, учители и ученици.

Школата за народно пеене при НЧ „Христо Козлев – 1883” е с ръководител Георги Петров. През годините школата с изявен млад и перспективен изпълнител Нели Пашева е завоювала множество престижни награди от национални конкурси и надпявания. Нели Пашева е родена на 18 октомври 2006 г. Възпитаник и солист на Школата за народно пеене е от 2016 г. Носител е на множество медали и награди от престижни фестивали и конкурси за народно пеене.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново