Шест повдигнати пешеходни пътеки правят в Г. Оряховица

Публикувано на ср, 22 Юли 2020
73 четения

Шест повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени до края на годината в Г. Оряховица. Те ще бъдат разположени на места, които предполагат шофиране с висока скорост и с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Това стана ясно след тежката катастрофа с три коли, която се случи в неделя вечерта след дрифт. При сблъсъка пострадаха петима души, от които двама са в тежко състояние и с опасност за живота. Младежите са настанени в областната болница “Д-р Стефан Черкезов” във В. Търново.
Мястото на катастрофата е изключително натоварено и въпреки ограничението за шофиране до 50 км/ч. често пъти автомобилите летят с много по-висока скорост. От Община Г. Оряховица съобщиха, че предстои изграждането на повдигнати пешеходни пътеки. Два от тях ще са на републикански път и ще бъдат изградени съвместно с Областно пътно управление – В. Търново. Те ще са на улица “Отец Паисий” в района на болницата и на ул. “Св. Княз Борис” до “Захарни заводи”. Договорено е Общината да направи проектирането, а Областно пътно управление да изгради съоръженията. С общинско финансиране предстои да бъдат направени още четири повдигнати пешеходни пътеки в града.
Преди няколко години всички легнали полицаи бяха демонтирани след влизане в сила на новите изисквания към съоръженията за ограничаване на скоростта. В момента отговарящи на стандартите повдигнати пешеходни пътеки има само пред Общината и между читалището и СУ “Вичо Грънчаров”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново