Седем училища в Г. Оряховица отново събират стара хартия

Публикувано на пт, 15 окт. 2021
31 четения

Седем общински училища в Горна Оряховица ще се включат във втората кампания за събиране на стара хартия. Инициативата е част от проекта “Община Горна Оряховица работи за общество с нулеви отпадъци”. Акцията ще се проведе на 15 октомври – петък. Битови отпадъци от хартия ще се събират в СУ “Вичо Грънчаров”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Долна Оряховица, ОУ “Климент Охридски” в Драганово, ОУ “Отец Паисий” в Писарево, ОУ “Васил Левски” във Върбица, ОУ “Елин Пелин” в Първомайци и ОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Поликраище.
В рамките на проекта в началото на октомври беше организирана акция в четири общински училища – ОУ “Иван Вазов”, ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, ОУ “Св. Паисий Хилендарски” и СУ “Георги Измирлиев”. В първата кампания бяха събрани общо 6160 килограма хартия, а на учениците, взели участие в нея, бяха раздадени различни спортни артикули.
Дейностите в проекта са насочени към насърчаване разделното събиране и увеличаване на количеството събрани и предадени за рециклиране отпадъци от хартия и картон, намаляване на отпадъците от пластмасови изделия за еднократна употреба и подготовка за повторна употреба на отпадъци от текстилни облекла, генерирани на територията на Горна Оряховица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново