Само една фирма иска да приготвя топъл обяд в община Г. Оряховица

Публикувано на чт, 17 Ное. 2022
203 четения

Само един кандидат е подал оферта по обявената обществена поръчка за приготвяне и доставяне на топъл обяд в община Г. Оряховица. Това е “Елит Мес Минев – Родопа – В. Т.” ЕООД. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2 мл. лв. и е за срок от три години.
Социалната услуга е планирана за 14 населени места в общината с капацитет до 800 души. Осигуряването на топъл обяд представлява еднократно хранене, което включва – супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт или плодове, в съответствие с изискванията на националното законодателство.
Услугата се финансира по Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. Тя е предназначена за лица, включително многочленни семейства с деца, с настоящ адрес на територията на община Г. Оряховица. Основната целева група са хората и семействата без доходи или с ниски доходи, пенсионери и самотно живеещи възрастни хора, които не могат да се издържат сами и не получават подкрепа от близките си.
Промяна в броя на потребителите може да се извършва всеки месец при изготвяне на месечните менюта, уточняват от Общината. До края на месеца предстои да се уточнят пунктовете за доставяне на храната в селищата на общината. Храната ще се издава в еднократни за употреба рециклируеми съдове. Порциите следва да са съобразени с дневните норми на хранене и със специфичните потребности на потребителите, ползващи услугата, посочват още от Община Г. Оряховица.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново