С нови школи започва творческия сезон читалище “Напредък” в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 9 окт. 2019
154 четения

Горнооряховското читалище “Напредък” стартира новия творчески сезон с многобройни изяви. Всички читалищни състави ще се включат със свои изпълнения в събитията от предизборната кампания, а от 10 до 13 октомври ще се проведе пилотното издание на Националния фестивал на аматьорските театри “Камъка”.
В читалището предстои да заработят нови творчески сдружения и формирования. За първи път за децата ще отворят врати арт работилничка и школа за народно пеене. “При нас предлагаме качествен културен продукт за всички горнооряховчани. В различните ни школи участват около 300 деца, а около 150 самодейци на различна възраст също се включват в няколкото читалищни състава”, каза Ваня Недева, секретар на НЧ “Напредък 1869”.
И през новия творчески сезон работата си в читалището ще продължат вокалните състави на Аделина Колева и Стела Дойкова, 125-годишният хор “Славянско единство”, 65-годишният ансамбъл “Сидер войвода”, както и вече 10-годишният танцов фолклорен клуб “Балканика”. Младежкият театър “Алтернатива”, който т.г. навършва 30 години, също ще радва почитателите на театралното изкуство. Школите за изучаване на различни музикални инструменти продължават своята работа, а по-възрастните самодейци отново ще пеят стари градски, туристически и шлагерни песни.
По традиция и през новия сезон ще се проведе конкурсът за изпълнители на популярна песен “Нова музика”. Предстоят също 3-тото издание на конкурса “Танцова въртележка”, както и националният фестивал за руска песен, поезия и танц “Пусть всегда будет солнце”. Вече тече усилена подготовка за юбилейните концерти на танцов фолклорен клуб “Балканика” и на Младежкия театър “Алтернатива”. През октомври тържествено ще бъде отбелязана и 150 години театрална дейност в Г. Оряховица.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново