С модно ревю отбелязаха Европейската седмица за намаляване на отпадъците в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 29 Ное. 2022
80 четения

Модно шоу за деца под мотото “Малко въображение” се проведе в Младежкия дом в Г. Оряховица. Събитието бе по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която се отбелязва от 20 до 28 ноември. Петото издание на модното шоу имаше за цел да популяризира повторната употреба на отпадъците и рециклирането им през погледа на децата. Педагози и родители от 7 детски градини и клуб “Земята и хората” от Горна Оряховица обединиха усилия и въображение, като създадоха серия от интересни тоалети и аксесоари, изработени от рециклируеми материали. Като истински модели с много усмивки близо 100 деца дефилираха на сцената под аплодисментите на публиката и показаха на присъстващите, че рециклирането може да бъде модерно.
Европейската седмица за намаляване на отпадъците е кампания за повишаване на осведомеността относно предотвратяването на отпадъците в Европа. Водени от местни и регионални институции, инициативата обединява граждани, детски заведения и училища, предприятия, неправителствени организации и сдружения, които организират дейности за повишаване на осведомеността относно намаляването на отпадъците. Целта е да се покаже, че голяма част от това, което изхвърляме от домовете си – пластмаса, метали, хартия, стъкло и органични материали, може да бъде използвано повторно.
Всички участници в шоуто получиха грамоти, предметни награди и образователни материали, осигурени от организатора на инициативата Общинско предприятие “Младежки дейности, спортни имоти и прояви” в Горна Оряховица в партньорство с РЗИ – Велико Търново.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново