С куп прояви в Горнооряховско отбелязват 14 февруари

Публикувано на ср, 12 Февр. 2020
51 четения

Изложба, посветена на Трифон Зарезан е първата от поредицата прояви, с която ще бъде отбелязан 14 февруари в селищата на община Горна Оряховица. Експозицията “Вино и любов”, в която са включени творби както на художници от ГОАРТ, така и на други местни и гостуващи артисти, е подредена в Художествена галерия “Недялко Каранешев” и ще бъде открита на 13 февруари от 17,30 ч.
На 14 февруари от 12,30 ч. в НЧ “Пробуда – 1904” в кв. Калтинец ще започне честване на Трифон Зарезан, което ще премине под мотото “Нека да е берекет”. На този ден момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент, съвместно с НЧ “Напредък – 1869” организират концерт “Късметът на любовта”, който и тази година ще бъде придружен с много изненади за горнооряховчани.
В петък от 10,00 ч. обичаят за зарязване на лозите ще бъде пресъздаден в селата Първомайци, Драганово и Стрелец, където ще бъде избран и “Цар на виното”.
В Крушето и Горски долен Тръмбеш честването на Деня на лозаря ще започне от 11,00 ч. В 11,30 ч. в Клуба на пенсионера “Калето” в Горски горен Тръмбеш започва концертът “Нека вино се лей и любов да има в сърцата” с участието на самодейни колективи. Точно по обед в Поликраище ще се развихри винена фиеста със зарязване на лозите и конкурс за най-добро вино. По същото време в Янтра Групата за изворен фолклор ще пресъздаде обичая за зарязване на лозите. Празникът в Долна Оряховица започва в 13,00 ч в НЧ “Христо Козлев – 1883”, а концертът на читалищните колективи във Върбица е с начален час 13,30 ч.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново