С 580 000 лв. подновяват покрива на болницата в Горна Оряховица

Публикувано на вт, 17 Дек. 2019
57 четения

Започват ремонтни дейности на покрива на МБАЛ “Св. Иван Рилски” в Г. Оряховица. Преди това новородените и техните майки от родилното ще бъдат преместени в гинекологията, докато трае реконструкцията, уточни кметът инж. Добромир Добрев. Парите за ремонта са в размер на 580 000 лв. и са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
Това е вторият етап от цялостната реконструкция на покрива на общинската болница, който от постояването на сградата не е ремонтиран основно, а само са правени частични подобрения. През септември беше отпуснат същият размер финансиране, с което беше ремонтирана част от покривната конструкция в южното крило.
“Над 1,5 млн. лв. са инвестирани от Общината за ремонти в болницата и за закупуване на нова апаратура. Миналата година с 250 000 лв. от “Красива България” бяха обновени три отделения. Беше закупен и нов скенер. Подменихме и подемниците на двата асансьора за 80 000 лв.”, каза още инж. Добрев. За следващата година е планирано закупуването на нов рентген.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново