Подготвят изграждането на новия търговски комплекс в Горна Оряховица

Публикувано на пт, 9 окт. 2020
265 четения

Инвеститорът, планирал да изгради търговски комплекс в Г. Оряховица, вече е задвижил процедурата за амбициозния проект. Предстои старозагорската фирма “Новотехпром” ЕООД да внесе в местната администрация проект за ПУП (Подробен устройствен план), тъй като се налага промяна на някои от градоустройствените показатели. След това предстои съгласуване и от Експертен съвет към Общината.
Проектът предвижда новият търговски комплекс да бъде изграден в кв. “Пролет”. В началото на годината Общинският съвет в града даде “зелена светлина” на предложението за продажба на поземлен имот с площ от 2059 кв.м на фирмата инвеститор. Дружеството е собственик на поземлен имот на ул. “Васил Левски” 10, закупен миналата година. Той е съседен на въпросния парцел, като идеята е двата терена да бъдат обединени за изграждането на търговския комплекс, който ще е с обща площ от 4000 кв.м. Според проекта към него ще има паркоместа и подземен паркинг. Очаква се в комплекса да “влязат” четири големи търговски вериги – dm, Jusk, T-Market и полската верига Pepco.
Фирма “Новотехпром ЕООД” е създадена през 1989 г. Фирмата разполага с модерен търговски център и три производствени бази в страната.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново