Планират изграждане на младежки център в една от сградите на закритото СУПЦ

Публикувано на ср, 9 Ное. 2022
98 четения

Община Г. Оряховица планира да изгради център за личностно развитие на ученици и младежи в една от сградите на бившето СУПЦ. За целта кметството е обявило обществена поръчка за избор на изпълнител за проектиране, реконструкция и преустройство на сградата. Прогнозната стойност на процедурата е 38 666 лв. без ДДС. Целта на обществената поръчка е извършване на техническо и енергийно обследване и съставяне на доклад, изготвянето на технически паспорт и идеен проект, за да бъде извършено преустройство на сградата за превръщането ѝ в младежки център. За него ще се търсят средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.
Сградата е с площ от 307 кв. м и е функционирала като корпус от Средно училище по приложни изкуства. Намира се във вътрешен двор, но с директен достъп от ул. “Странджа”. Сградата е триетажна с частичен сутерен. Община Г. Оряховица предвижда младежкият център да разполага с учебни зали за обучение по чужди езици, екология и информационни технологии. Планира се също да има зали за занимания по музикални, сценични и приложни изкуства, библиотека и кабинети.
Процедурата по плана за възстановяване и развитие предвижда създаване на младежки центрове в големи, но не областни градове на страната. Идеята е да се изградят 10 младежки центъра, като право да кандидатстват имат 23 общини.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново