Орлин Горанов и търновският театър с концерт в Г. Оряховица

Публикувано на пт, 6 ян. 2023
455 четения

Театралният сезон на сцената на читалище “Напредък” в Г. Оряховица се подновява на 16 януари. Началото на тазгодишния афиш ще постави комедийната постановка “Премълчаното” на Държавен драматичен театър Търговище. Основните теми в нея са семейството, лъжата и изневярата, които са залог за заплетени ситуации и много хумор. Сюжетът е пределно ясен и с резки комедийни обрати, посочват от търговищкия театър.
В последния ден от месец януари в железничарския град ще гостува комедията “Бурундага”, която ще представи трупата на Шуменския драматичен театър. Странното заглавие е наименованието на серум на истината – дрога, от която самочувствието така пораства, че човек става пределно искрен, а след като действието ѝ спре, не помни нищо. Това е идеално начало за една романтична комедия, както определя жанра ѝ самият автор.
На 7 февруари в Г. Оряховица зрителите ще се насладят и на концерта “Отражения” на Орлин Горанов и МДТ “Константин Кисимов” – В. Търново. В програмата е включена музика от “Фантомът от операта” и “Исус Христос суперзвезда” от А. Л. Уебър, “Уестсайдска история” от Л. Бърнстейн, “Вълшебникът от Оз” от Х. Арлин, както и песни на Вили Казасян, Мария Нейкова, Стефан Диомов, Морис Аладжем и др.
На 13 март Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Стефан Иванов и Пепа Николова ще представят премиерната си постановка “Ревност”, която предлага интелигентен хумор, енергичен сюжет и запомнящи се герои.
Николай ВЕНКОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново