Общински съветници отпуснаха 1000 лева на двама спортисти

Публикувано на ср, 30 сеп. 2020
152 четения

1000 лв. ще бъдат отпуснати от Община Горна Оряховица на акробатите Мартин и Данаил Николаеви, състезатели от СК “Джим Денс”. Със сумата ще бъде обезпечено участието им в два престижни турнира, които ще се проведат до края на 2020 г. Решението бе гласувано и прието на вчерашното заседание на Общинския съвет.
От 9 до 11 октомври в Айтос ще се проведе Държавен шампионат, а за периода 27-29 ноември е насрочен Международният турнир “Дунавска перла” в Русе.
С цел изграждането на състезателите е необходимо те да участват в международни турнири на високо ниво, посочва в мотивационното писмо до Общинския съвет треньорката Йорданка Кочева. По покана на председателя на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности Георги Бижев тя присъства на заседание на комисията, но представи и мотивира план за участие на акробатите. През 2021 г. им предстои Световно в Швейцария и Европейско в Италия.
Отпуснатите средства ще бъдат осигурени от резерва за спортните клубове в Горна Оряховица.
Двойката Мартин и Данаил Николаеви е включена в националния отбор към Българската федерация по спортна акробатика. През 2019 г. състезателите на “Джим Денс” се класираха четвърти на Европейското в Холон, Израел, където останаха само на 2 десети от бронза. Заради този и други техни успехи акробатите Мартин и Данаил Николаеви бяха удостоени с Годишната награда на Община Горна Оряховица за 2020 г. за принос към спорта.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново