Община Горна Оряховица е готова за зимния сезон

Публикувано на ср, 3 Ное. 2021
45 четения

С 30 тона пясък и 102 тона сол разполага общинското предприятие “Поддържане на пътна инфраструктура и озеленяване” за зимното поддържане на уличната мрежа в Г. Оряховица. До края на месеца се очаква да бъдат подсигурени допълнителни количества – 90 тона пясък и 74 тона сол. Това става ясно от информацията на местната администрация за готовността на Общината за есенно-зимния сезон, която предстои да бъде разгледана на предстоящото заседание на местния парламент. При необходимост е планирано закупуването на допълнителни количества. Изготвен е и график за снегопочистване и опесъчаване на улиците, които са категоризирани в три групи по важност, посочват от Общината.
През септември беше стартирана и обществена поръчка за избор на изпълнител за четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината – Писарево, Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Стрелец, Паисий, Правда, Янтра, Върбица и Крушето. В процедурата е включен и път III-514 в Долна Оряховица. Заложените средства са в размер на 110 538 лв. без ДДС. За изпълнител е избрана фирма “Глобъл Клинър” ООД, като дружеството е и единственият кандидат, подал оферта.
Кметовете на четирите големи кметства – Долна Оряховица, Първомайци. Поликраище и Драганово, са задължени сами да сключат договори с организации и фирми за наемане на техника за снегопочистването на населените места, уточняват от администрацията.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново