Община Г. Оряховица ще търси пари за пречиствателна станция в Драганово

Публикувано на чт, 3 Ное. 2022
102 четения

Община Г. Оряховица отново търси средства за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води, напорна канализация и рехабилитация на водопроводна мрежа в село Драганово.
През 2011 г. в рамките на Оперативна програма “Околна среда” 2007-2013 г. Общината, след проведена процедура, сключи договор с ДЗЗД “Полюс Грууп Драганово” за разработване на проект за ПОСВ, напорна канализация и рехабилитация на водопроводна мрежа в Драганово. Проектът обаче не се изпълни, тъй като не беше одобрен за финансиране от оперативната програма.
Сега Общината отново кандидатства за финансиране, което налага преработка на частта за рехабилитация на водопроводната мрежа от общия проект. С оглед наличието на изключителни права, включително на права на интелектуална собственост, Общината е обявила обществена поръчка без предварително обявление на процедурата. Договор за преработка на проекта ще бъде сключен с “Аква – строй инженеринг 77” ЕООД, гр. Добрич, която е участник в обединението, изпълнител на общия проект, посочват от Община Г. Оряховица. За преработването на тази част от проекта са заложени 85 000 лв. без ДДС.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново