Община Г. Оряховица изпрати доброволци да помагат в наводненото село Богдан

Публикувано на ср, 21 сеп. 2022
205 четения

Шестима души от доброволно формирование “Раховец” при Община Г. Оряховица са командировани от началото на седмицата в село Богдан. Там те ще се включат във възстановителните дейности след наводнението. Доброволците са оборудвани с нови облекла, колички, лопати, ръкавици. Снабдени са с минерална вода. При пристигането си са получили и първите задачи от създадения на място координационен център, уточняват от местната администрация.
Щетите, нанесени от наводнението, са изключително големи. В селото живеят предимно възрастни хора и всеки помага с каквото може. За да се преодолеят щетите от бедствието, е необходима помощта на доброволци от цялата страна. “Ние ще помагаме, с каквото можем на хората, но възстановяването ще отнеме много време”, споделят доброволците от общинското формирование “Раховец”.
Кампанията за набиране на средства за пострадалите села продължава. Целта е да се осигури подкрепа на засегнатите домакинства и възстановяване на разрушената инфраструктура. Целевата сума на кампанията ще бъде актуализирана според установените щети и нужди за населението в пострадалите села. Досега са събрани над 360 000 лв., но са необходими още средства. Желаещите да помогнат могат да го направят като изпратят SMS на номер 17 777 с текст DMS KARLOVO.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново