Няколко пропадания на платното затвориха новоремонтирана улица

Публикувано на ср, 17 юни 2020
605 четения

Няколко пропадания са се образували по възстановената пътна настилка върху новоположената канализация по ул. “Мано Тодоров” в Г. Оряховица. Злополучната отсечка е в района на “Кауфланд”, сигнализираха граждани. Мястото е обозначено с пътни знаци.
Това не е първият подобен проблем с въпросната улица, след като през февруари се образува пропадане на платното на кръстовището под стадиона. В началото на юни имаше свличане в северната част на ул. “Мано Тодоров”, малко след полагането на асфалт. Този път проблемът е към кръстовището с ул. “Хан Крум”. Пропаданията са сериозни и вероятно ще се наложи да се разкопае почти цялата улица, за да бъде решен проблемът.
Ремонтните дейности в района стартираха през лятото на миналата година по проект, финансиран от ПУДООС. Той включваше подмяна на канализацията по “Мано Тодоров” и “Хан Крум”, както и преасфалтиране на улиците. Стойността на проекта е 1,5 млн. лв. с ДДС, а изпълнението бе възложено на ДЗЗД “Консорциум Раховец – БКС”.
От Общината съобщиха, че обектът още не е въведен в експлоатация и фирмата изпълнител ще възстанови пътната настилка за своя сметка.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново