Нови заглавия купува библиотеката в Горна Оряховица

Публикувано на чт, 9 юли 2020
141 четения

За пореден път общинската библиотека в Г. Оряховица спечели проект по програмата на Министерство на културата “Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. Финансирането е в размер на 11 968 лв., с които ще бъдат закупени 1149 библиотечни документа – 995 заглавия, от които 331 на български автори. Приоритет при работата на библиотеката е обновяване на библиотечните фондове с цел насърчаване на интереса към книгата и четенето. Предварителната работа е свързана със задълбочено проучване на издателските каталози, изисква се търсене на оферти от издателства за получаване на отстъпки при закупуване на книгите. “Ние предложихме списък с 98 издателства. Другото условие при кандидатстване е представяне на списъци с литература, което изисква изключително прецизна и продължителна работа по попълването на специфични данни. Основно в списъците сме посочили издания на български автори, на книги от препоръчителните списъци, на книги, предизвикващи най-голямо търсене от страна на читателите”, коментира главният библиотекар Светлана Гъркова.
Досега при участие в проекти за закупуване на книги Общинска библиотека е получила 35 355 лева и е закупила 3356 библиотечни документа. За всичко това библиотеката получава подкрепата на Община Г. Оряховица и кмета инж. Добромир Добрев. Общинска библиотека се финансира от Общината и през годините получава регулярна и значима финансова помощ за закупуване на нова литература.
В продължаващата в момента епидемична обстановка Общинска библиотека посреща своите читатели при спазване на строги правила за обслужване.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново